top of page

Proč mě dělá radost fotit miminka?

Miluju děti. Děti jsou to největší požehnání, co život přináší. I když sama vlastní zatím nemám, jsem v jejich společnosti moc ráda a tuším, že i oni si užívají moji společnost. Možná to je tím věčným "dítětem" a snílkem, který uvnitř mě je a vždycky bude. Miluju přirozenost a svět bez přetvářky, a kdo Vám takovýhle svět poskytne lépe než právě děti.


Jsem multifunkční - zvládám i víc prďolů najednou :)


Newborn alias novorozenecké focení není zdaleka "disciplína" pro každého. Určitě to není typ focení, který děláte jen kvůli zisku - penězům. Jak Vám mnohé maminky, které u mě na focení byly potvrdí - je to hlavně o trpělivosti. O tom umět uvolnit atmosféru, při focení si fajn popovídat a také se o ty malé drobečky umět postarat - nebát se je přestrojit, mít tolik vnitřního klidu a vyrovnanosti, že se nenecháte rozhodit zaraženýma prdíkama, několikaminutovým "řevem" a to tak, že mimčo zvládnete uspat a uklidnit, aby na fotkách bylo tak, jak má být a ne s rukou před obličejem či s nataženýma nožičkama od toho jak je trápí prdíky. Při focení pro mě v tu chvíli existuje jen Vaše mimi a jeho pocity, pohodlí, teplíčko a spokojenost.


Sama při focení miminek "relaxuju" je to pro mě skvělé vyvážení k focení svateb, kde je člověk neustále ve střehu a akční, aby mu někde neunikla nějaká emoce, legrace, slzy, "škodolibá nehoda" apod. Při focení svateb mám oči neustále v pozoru a nohy i ruce nachystané k přesunu:) Prožívám s Vámi všechny Vaše pocity, proto kolikrát mám husí kůži nebo se mi (samozřejmě nenápadně:) ) koulí nějaká ta slza po tváři. Svatební den je pro mě zkrátka den na max. - fyzicky i psychicky. U miminek je pro mě důležitá hlavně jedna osoba - Váše všechno - to malé a křehké mimčo, které touží po klidu a pohodě, a tu se snažím navodit - NE - já ji při focení opravdu mám. Neřeším čas ani to, že mě mimčo počůralo kalhoty (ano fotím bez plínek a skoro každé focení se bez takovéto nehody neobejde a já s tím vším jsem smířená :) ).

A tím, že Vy mi plně důvěřujete v manipulaci a uspávání miminka = jste sami v pohodě = je v klidu i miminko - je to takový provázaný kruh :) Na každé focení novorozenců si nechávám minimálně 4h mezeru v diáři, tak abych opravdu nemusela spěchat a Vaše miminko se dostalo do toho potřebného klidu.



No a aby toho nebylo málo, tak mě na tomhle focení baví ta možnost "stylingu" - toho vybírat jaké odstíny barev k sobě ladí. Objednávat ty nejjemnější materiály (v zásobě mám skoro desítky dokonale jemných čepiček z angorské vlny, kdy jedna stojí skoro pětset korun - jen tak mimochodem). Užívám si výběr přírodních rekvizit ze dřeva či kovu, které objednávám z celé Evropy a USA, ale i osobně vybírám v anticích. Nejdokonalejší je pro mě dřevo, které si na nic "nehraje" - kde jsou přiznané vady či "červotoč", jen navoskované bez laku. Tím jak mám ráda přirozenost a přírodu se i toto přenáší do výběru "rekvizit".


Miminka fotím jen "zawrapované" v šátku, ale i v pletených či šitých "oblečcích", snažím se vše alespoň částečně přizpůsobit Vašemu vkusu či oblíbeným barvám, avšak prosím s tutu sukýnkou v křiklavě růžové barvě za mnou opravdu nechoďte - tady opravdu řeknu ne, jelikož i stylizace a doplňky je to co dělá mé fotky mými a rozpoznatelnými od kolegů (či spíše kolegyň) a já si za svou jedinečností stojím.


Pokud příroda dovolí, kombinuji při focení i čerstvé kvítí, větve, šišky, mech či kapradí. Nebojím se improvizovat a využít vše od vlčího máku a kopretin až po bylinky v květináči :)


Tomuto všemu odpovídá i můj edit fotek - nedělám z miminek žádné vyžehlené "roboděti" :) ale nechávám vyniknout jejich přirozenost :)





Před focením Vám zasílám v příloze i užitečný manuál, kde najdete rady jak se co nejlépe vybavit a psychicky na focení připravit. Fotím pouze s přirozeným světlem a tak v ateliéru naleznete spoustu oken i balkónové dveře, které ráda využívám pro focení jednoduchých a nepřeplácaných fotek miminka s rodiči. Záblesky ani jiné další "umělé" světlo nepoužívám a tak se prosím dopředu podívejte na moji tvorbu, ať víte co očekávat. Slíbit Vám mohu příjemnou atmosféru, tu nejlepší péči a starost o Váš poklad a také ten největší výběr rekvizit a zázemí pro toto focení v celém Hradci Králové.


Featured Posts
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page