top of page

Big Island vibes

Už delší dobu Vám dlužím a chystám se na sepsání poslední části z "alohování" v roce 2013. Ještě jsem Vám totiž nevyprávěla o pobytu na Kona side ostrova Big Island, kde jsme se díky couchsurfingu seznámili s Tonym a Michelle, se kterými jsme kamarádi dodnes a kteří nás i letos navštívili v ČR.


Kona-side nebo také "suchá" strana ostrova. Místo, kde svítí slunce 340 dnů v roce, pobřeží je lemováno těmi nejdražšími hotely, resorty a soukromými vilami (které stojí v řádu stovek milionů korun a vlastní je majitelé známých značek či filmové hvězdy), ale i nepřístupnými (či přístupnými pouze pěšky či autem 4x4 - jako je pláž Makalawena). Celou cestu podél pobřeží lemuje láva, láva a nic než jen láva, která pak postupně přechází do svěže zelených pastvin na Kohala Mountains (s městečkem Waimea) a postupně stoupá výš až k sopkám Mauna Kea (Bílá hora) a Mauna Loa.


Na této straně trávíme většinou spíše relax dny na pláži se šnorchlováním mixnuté výletem na Mauna Kea či před odletem i "shoppingováním" v Koně.


Pro mě tu jsou snad ty nejvíc top pláže ze všech ostrovů - včetně moji srdcové - Kua Bay. Jedna z mála pláží, které nejsou u žadného resortu - pouze parkoviště a dechberoucí výhled na tyrkysové vody. Krásně bílý písek, který ovšem může "mizet" během zimních bouří a tak pláž může vypadat jinak v srpnu a jinak v lednu. Pokaždé (během "velrybí sezony prosinec až březen), když se potopíte uslyšíte jak velryby zpívají. Jen bacha na nebezpečné a docela solidní vlny - i proto je místo rájem pro všechny bodysurfaře - potkáte jich tu opravdu habaděj - takže bacha na ně - ať se některému nepřipletete do cesty.


A jako bonus na Kua Bay čekejte velrybí "session" alespoň tedy s námi se vždycky před odjezdem několik z nich přišlo s námi rozloučit, zaskákat si a zamávat ploutví :)


Featured Posts
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page