top of page

Poprvý na surfu

Tento den už je sedmý den našeho pobytu na Oahu a třetí den, kdy bereme OahuCard "do akce". Začínáme brzy z rána na Pearl Harbour i se vstupem na USS Missouri. Do Honolulu to není cesta daleká avšak ráno během rush hour docela "trnitá" :) a ani asi šestiproudá dálnice tomu moc nepomáhá. Naštěstí zas tak moc nebloudíme (jelikož už i v roce 2013 máme hustou navigaci na "smartfounu" :) ) a tak bez starostí parkujeme naši Mazdičku za skvělýho "duhovýho backgroundu" a míříme za historií. Jajka by se tu vyřádila klidně celý den. Mě návštěva přijde zajímavá, užiju si ji - ale po třech hodinách už bych se viděla radši někde v přírodě - já prostě nejsem městskej člověk a nikdy nejspíš nebudu:)

highway to honolulu in the morning traffic jam

rainbow background and our mazda

Procházíme kajuty, ale i ponorku. Zkrátka vše co Pearl Harbour nabízí. Zakousneme lehčí oběd a hurá na Waikikiiiiii. Tam máme vyhlídnuto na OahuCard 2h lekci surfování včetně zapůjčení výbavy.


Správný místo na lekci surfování nacházíme hned na poprvé a to je na nás fakt výkon:) Dostaneme pro nás tři přiděleného jednoho lektora a vhodný longboardy. Po přípravě na suchu přichází akce v oceánu. Jak nám lektor vysvětluje Waikiki je takova "kindergarten" - vlny tu jsou pohodový a ideální na učení.


Jo jinak kdo si říkáte, proč se sakra nosej ty takový trička a vesty, když jdeš na surf - zkuste si pádlovat a zvedat se na pogumovaný desce v horkým slunci a samo někde mezitím i nějakej ten písek - čeká Vás červená kůže a nepříjemná vyrážka - proto rash-guard (ochránce od vyrážky v doslovným překladu) je opravdu dobrá investice.


Tak na rovinu - po prvním "pádlování" na oceán - jsem si říkala sakra sakra sakraaaa - to vzdavám - to nedám - dopádlovat totiž na to správný místo, kde se lámou vlny není taková pohoda jak to vypadá ve filmech a na fotkách. Je to fakt makačka - kord když nejste moc "fitness" jako já :) takže jsem si fak mákla a proklínala se, co jsem si to vysnila. Jenžeeee ... když už jsem se dostala na správný místo, kam nás lektor nasměroval a pak dopádloval za námi - tak jsem světedivse sjela svoji první vlnu. A ano díky lektorovi - který nám vybíral ty správný vlny a ve správnej čas začal řvát pádluj pádluj pádluj :) Byl to nepopsatelnej pocit - i když to nebyla mega vlna, samo jsme si nedávali žádný "tríčky" a vlastně jsem ani nevěděla jak ke konci slézt :) takže jsem jízdu zakončila seskokem do vody - netušíc, že tam jsou vlastně i útesy a tak jsem si ještě po dvou týdnech doma v CZ mohla prohlížet suvenýr přes celej bok - modřinu jako kráva :) ale ten pocit, že se nečekaně dostaneš na vlnu a sjedeš ji!!! Pádlovala jsem pak nazpět jako divá a ne jednou - za ty dvě hoďky jsem dala ještě alespoň pět vln možná víc... nevnímala jsem nic jinýho a byla tak šťastná. Druhej den mě sice bolel celej člověk a nejvíc ta už krásně vybarvená obří modřina... ale na to zapomenete, modřina zmizí - ale ty vzpomínky, ten pocit, to že dáte to, čemu jste ani nevěřili a chtěli hnedka na začátku vzdát - to nezmizí a vezmete si to s sebou snad až do hrobu :)

waikiki life

Ještě poslední večer na NorthShore a pak už nás čeká přelet na Bigiiiiieee...Big Island.


Featured Posts
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page