top of page

Kde se vzal tu se vzal - aloha spirit

Havajská rodinka, které aloha spirit rozhodně nechybí

Možná někoho z Vás (alespoň v první chvíli) zarazil název aloha - aloha reneé - proč? Proč ta fotografka nemá jen svý jméno a proč to ještě k tomu všemu nezní vůbec česky???



Oceán mi vždycky dodá tolik energie!


Aloha je slovo mnoha mnoha významů. Nemusí znamenat jen pozdrav, jak se hodně lidí domnívá - ale je i o rodině, sdílení okamžiků, sdílení radosti a o vděčnosti. Ten, kdo žije aloha spiritem, tak žije každý den na plno a vděčnost mu není cizí - dokáže si uvědomit a poděkovat, ať už za to, že je venku duha (anebo že je zrovna nádherná bouřka), docenit mocnost starého dubu, který zde už vzhlíží stovky let nebo si vážit úsměvu a radosti někoho jiného. Žije tím co je teď a nebojí se rozdávat radost. A tak víte proč pod hodně fotkama na instáči :) u mě najdete hashtag #rozdavatradostsdiletradost :)


Už po prvním návratu z Havaje se mi trošku změnilo smýšlení a pohled na svět. Někde jsem četla, že to je i díky hromadě energie (mořské, vulkanické), která se na těchto nejodlehlejších ostrovech na světe hromadí. Mocná mana, jak by řekli místní.

Šla jsem do všeho více po hlavě a ještě víc se držela toho, že za zkoušku nic nedáš a hlavně toho, že horší než něco zkusit a "zvorat" je něco nezkusit vůbec a pak si to na starý kolena vyčítat. A tak pomalu jednoho odpoledne (asi měsíc po návratu z první cesty na Havaj) se mi začal v hlavě utvářet nápad/myšlenka - Aloha Reneé - dnes, když se po více jak třech letech ohlédnu nazpět, přijde mi až neskutečné jakou cestu Aloha Reneé má za sebou. A ta cesta není zdaleka u konce - cíle se stále mění a zvyšují a to je dobře - není to nůďo a hlavně " I cesta je cíl". To, co člověk cestou překoná a to, co ho posílí, je ten největší dar. Vím, že to všechno zní jako tisíckrát otřepané fráze, které čtete ve stovkách jiných a hlavně motivačních článků, ale je to zkrátka pravda. Dnes netuším, co bude za dva měsíce, půl roku natož dva :)


Na střední by mě asi nikdy nenapadlo, že se někdy podívám na Havaj - byla to pro mě představa něčeho tak exotického a vzdáleného, že jsem se o cestu tam ani nijak více nezajímala - říkala jsem si, že je to mimo jakýkoliv možnosti - finanční i vzdálenostní :) Jenže zkrátka nikdy neříkej nikdy, že :)


A Havaj? Ten sen se mi splnil nečekaně díky dědově celoživotní cestovatelský vášni - a tak na stará kolena chtěl ještě vyrazit do světa - někam pořádně daleko - a vlastně ani neřekl kam - zkrátka něco, co bude zážitek na celý život. Díky mému studiu SŠ i VŠ v oboru cestovní ruch a znalosti cizích jazyků jsem pro něj byl ideální parťák i průvodce ...a tak nic nebránilo tomu už jen vybrat KAM - kam vlastně poletíme - Zanzibar? Kuba? Florida? Během hledání letenek na Kubu jsem shodou náhod narazila na letenky na Havaj asi za dvacet tisíc, což v roce 2011 byla prostě dost dobrá pecka cena ... a tak se rozjelo moje největší (a jak se pak ukázalo zdaleka ne poslední) cestovatelský plánování ever :) Letenka byl totiž jen začátek, první krůček toho jednoho velikého dobrodružství, které ovlivnilo dá se říct celý můj další život a dalo život a hlavně DUŠI dnešní Aloha Reneé... a taky jsem díky tomu dostala ten nejkrásnější životní dar - dělat to co mě baví a naplňuje, to co dělá radost ostatním, tvořit něco, co přetrvá navěky a po generace, ... něco co mi dalo křídla létat a svobodu bez zábran ty moji divoký a kreativní duši...


A jak to tak bývá, člověk míní, život mění... a tak ani ne dva měsíce po koupi letenek přišla "zpráva"´, která nám všem změnila život a převrátila všechny plány, hlavně tedy dědovi, který se díky leukémii na tuhle vysněnou cestu nikd y bohužel nedostal... ale to už je příběh z jiného soudku a tak nějak ještě hodně i po těch letech bolí...


I na tomhle je vidět, jak některý gesta a dárky - který věnujete (čas, důvěra, podpora, povzbuzení, sny,...) můžou někomu změnit život a navést ho na novou cestu. Protože, kdyby mi někdo v osmnácti řekl, že budu fotografka, asi bych se mu vysmála :) A tak je fakt fajn dávat a rozdávat - svoji přízeň, čas, rady, nadšení s někým jiným - protože nikdy nevíte, jak mu třeba život obrátíte k lepšímu a zařídíte mu díky tomu naplnění bytí a spokojenost. Opravdu i malý slovo nebo čin mohou mít neskutečný následky.



A je to, i když jsem neměla v plánu z toho udělat "motivační článek" nějak to tak asi nakonec dopadlo.

Slibuju, že další příspěvek už bude více cestovatelský a "praktický" a samozřejmě opět havajský.


Díky za Váš čas při čtení článku a budu se těšit brzy " na čtenou"



Featured Posts
Zkuste to později
Až budou příspěvky zveřejněny, uvidíte je zde.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Zatím žádné štítky
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page